Терпіннівська громада
Запорізька область, Мелітопольський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Перелік питань на перевірку знання законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень начальника служби у справах дітей Терпіннівської сільської ради

Дата: 20.07.2021 14:53
Кількість переглядів: 152

                                                                                  Додаток

                                                                                 до розпорядження

                                                                             Терпіннівської сільської ради

                                                                                  Мелітопольського району

                                                                                  Запорізької області

                                                                                  від 12.07.2021 р. № 66-Р

 

Перелікпитань на перевіркузнаннязаконодавства з урахуваннямспецифікифункціональнихповноважень начальника службиу справахдітейТерпіннівської сільської ради

  1. Органи і службиу справахдітей та спеціальні установи, якіздійснюютьсоціальнийзахист і профілактикуправопорушеньсереддітей (ст. 1 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  2. Основніпринципидіяльностіорганів і служб у справахдітей та спеціальнихустанов для дітей (ст. 2 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  3. Профілактикаправопорушеньсереддітей (ст. 3 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  4. Кримінальнаміліціяу справахдітей (ст. 5 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  5. Приймальники-розподільники для дітей (ст. 7 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  6. Загальноосвітнішколи та професійні училища соціальноїреабілітації (ст. 8 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  7. Центри медико-соціальноїреабілітаціїдітей (ст. 9 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  8. Спеціальнівиховні установи Державного департаменту України з питаньвиконанняпокарань (ст. 10 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  9. Притулки для дітей служб у справахдітей (ст. 11 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  10. Джерела і порядок фінансуванняорганів і служб у справахдітей та спеціальнихустанов для дітей (ст. 12 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  11. Матеріально-побутове і медичнезабезпеченнядітей у спеціальнихустановах для дітей (ст. 13 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  12. Охорона прав дітейпід час здійсненняпрофілактикиправопорушень (ст. 15 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  13. Контроль за діяльністюорганів і служб у справахдітей та спеціальнихустанов для дітей (ст. 16 Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей»).
  14. Прокурорськийнагляд за додержаннямцього Закону (ст. 17 Закону України «Про органи і службиу справахдітей та спеціальні установи для дітей»).
  15. Функціїслужбиу справахдітей (Постанова КабінетуМіністрівУкраїни «Про затвердженнятиповихположень про службу у справах дітей»).
  16. Дативизначення понять «дитина-сирота», «діти, позбавленібатьківськогопіклування», «статус дитини-сироти та дитини, позбавленоїбатьківськогопіклування» (ст. 1 Закону України «Про забезпеченняорганізаційно-правових умов соціальногозахистудітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування»).
  17. Пріоритети форм влаштуваннядітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування (ст. 6 «Про забезпеченняорганізаційно-правових умов соціальногозахистудітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування»).
  18. Повнедержавнезабезпеченнядітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування, а такожосіб з їх числа (ст. 8 «Про забезпеченняорганізаційно-правових умов соціальногозахистудітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування»).
  19. Органиопіки та піклування (ст. 11 «Про забезпеченняорганізаційно-правових умов соціальногозахистудітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування»).
  20. Оздоровленнядітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування, а такожосібізїх числа (ст. 26 «Про забезпеченняорганізаційно-правових умов соціальногозахистудітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування»).
  21. Забезпеченнядітей-сиріт, дітей, позбавленихбатьківськогопіклування, та осіб з їх числа житлом (ст. 33 «Про забезпеченняорганізаційно-правових умов соціальногозахистудітей-сиріт та дітей, позбавленихбатьківськогопіклування»).
  22. Участь органу опіки та піклування у захисті сімейних прав та інтересів (ст. 19 Сімейний Кодекс України).
  23. Підстави позбавлення батьківських прав (ст. 164 Сімейний Кодекс України).
  24. Правові наслідки позбавлення батьківських прав (ст. 166 Сімейний Кодекс України).
  25. Управління майном дитини (ст. 177 Сімейний Кодекс України).
  26. Особи, які не можуть бути усиновлювачами (ст. 212 Сімейний Кодекс України).
  27. Діти, над якими встановлюється опіка, піклування (ст. 243 Сімейний Кодекс України).
  28. Прийомна сім'я (ст. 256-1 Сімейний Кодекс України)
  29. Дитячий будиноксімейного типу (ст. 256-5 Сімейний Кодекс України).  

 

 

 

 

Секретар Терпіннівської сільської ради:                         Вікторія ЛАВРИК

                                                                                


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь